dimecres, 14 de novembre del 2018

PREPARANT LA CREMA CONTROLADA DELS HORTS DEL POBLE

L'Ajuntament i l'ADF Sant Jordi impulsen la crema controlada d'alguns dels horts i parades de conreu hermes que hi ha sota el poble.

La crema, igual que la dels horts de Fontfreda, l'han de realitzar membres especialitzats del GEPIF (Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals) del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

La zona que es veu delimitada amb color és la que els membres del GEPIF van determinar que es podia fer una crema preventiva per evitar que un possible foc forestal arribés fins a les portes de poble.


Avui dimecres, una brigada del GEPIF s'ha desplaçat fins al poble per realitzar les tasques prèvies a la crema preventiva, concretament han establert diverses franges de seguretat per evitar la propagació descontrolada del foc quan es faci la crema.

Lògicament les feines de neteja i les àrees que es cremaran posteriorment  es realitzen comptant amb el vist-i-plau de tots els propietaris de les finques afectades.

A la fotografia inferior es veu aquesta zona de sota el poble que serà on es farà la crema controlada.
 




 

 

 

 
















A la fotografia de baix es veu com la parada un cop neta mostra gran quantitat de deixalles i escombraries vàries. Recordem als veïns la necessitat de fer ús dels diversos sistemes de recollida d'escombraries de que disposem.






Per acabar les dues següents fotografies ens mostren la mateixa zona abans i després de la neteja efectuada pels membres de GEPIF.
A partir d'ara només cal esperar que trobin el moment oportú per fer la crema controlada tant dels horts de Fontfreda com dels horts de sota el poble.














Fotografies gentilesa de Ramon Vallverdú.

2 comentaris:

  1. S'ha de reconèixer la tasca molt important de prevenció que esteu fent al poble. A més de la bona imatge que representa, la prevenció fa que ens estalviem molts problemes que desitgem mai ens puguem trobar. Gràcies !!.

    ResponElimina
  2. Bona feina! Neteges periurbanes a banda, la gestió forestal i l'aprofitament de la biomassa com a assignatures pendents aquí a la comarca. En aquest sentit,tan de bo tiri endavant la iniciativa d'Almatret de posar en pastura les 40Ha de bosc de propietat municipal.

    ResponElimina