divendres, 18 de novembre del 2011

Ara sí que plou!

La matinada del dilluns cap al dimarts va començar a ploure d'una manera constant però sense ser pluja forta, va anar plovent quasi sense parar fins a les 5 de la tarda, i després va anar continuant però ja més suaument i de forma intermitent.



L'important és que en tot el dia -dimarts 15 de novembre- s'han recollit 110 litres !!! Sí sí ho heu llegit bé !!!



Tot i ser pluja bona i suau al caure tants litres ha provocat alguns petits problemes... ara els més perjudicats són el collidors d'olives que tindran més dificultats i fang per accedir als conreus. Les obres del carrer Montserrat s'han reprès després de l'aiguat, ja que la rasadora no podia treballar amb aquesta climatologia... , posem una fotografia del dimecres, ja tornant a la feina després de la pluja.





Sortint de Tarrés en direcció a Fulleda -a la cruïlla que hi ha passat el Cementiri, al Guixà de ca l'Amorós- s'ha format un gran bassalt d'aigua que agafava tota l'amplada de la carretera. Com podeu veure per les fotografies la circulació per aquell indret era molt perillosa. Finalment la Diputació ha senyalitzat la zona per tal d'evitar mals majors... s'haurà de buscar una sol·lució definitiva ja que en altres períodes de pluja havia passat el mateix tot i que mai s'hi havia acumulat tanta aigua com aquest dimarts.



Si compareu la primera foto del toll d'aigua amb la darrera del mateix -tot i ser feta d'angles oposats- comprovareu que el nivell d'aigua ha pujat de la primera respecte a la segona -es veu bé si es pren com a referència la línia blanca de la carretera...- són fetes amb unes 2 hores de diferència. Després us posem una foto ja de dimecres al matí del mateix indret, veieu que no hi havia tanta quantitat d'aigua com dimarts. També es veu com els cotxes que venen de Fulleda han de circular pel carril contrari per evitar l'aigua acumulada.












El terme presenta en diverses fondalades acumulacions d'aigua destacables i alguns indrets com el Toll de la Gravera o la Bassa del poble -als Costers Morers- fan goig!!! Finalment us posem una foto de la Font del Mateu, normalment seca però com veieu el dimecres al matí tenia força quantitat d'aigua.







Benvinguda aigua !!!




1 comentari:

  1. Benvinguda aigua.Benvingudes les notícies del temps de Tarrés. Ah! però, també benvingut el reviscolament dels topònims de Tarrés. Ho celebro!!!

    ResponElimina