dilluns, 12 d’abril del 2021

CABANA DEL PLA DE CAL FUSTER

Els elements patrimonials que es restauren a la ruta de la Calç no són només antics forns sinó també algun altre element etnològic com aquesta petita cabaneta de volta situada als Plans, molt a prop dels aerogeneradors de Vilobí I.

Com es pot veure a les fotografies la cabana era voltada de pins que calia netejar.



Estructuralment una part de la volta estava ensorrada -com es veu a les fotografies inferiors- d'aquí la necessitat de restaurar-la per evitar-ne l'ensorrament definitiu.





A les següents fotografies ja es veu la cabana neta i amb l'entorn desbrossat però pendent de restaurar la volta.








La fotografia -dalt i baix- ens permet veure el forat de la volta.


Les darreres fotos ja són amb la cabana completament restaurada i la volta completada.


Les dues imatges -dalt i baix- permeten veure el tram de volta refet. A la fotografia de baix es distingeix una mica el tram nou pels colors de les pedres.




A punt per aguantar cent anys més!!!

2 comentaris:

  1. És un goig d'entrar a "Tarrés al dia" Sempre hi trobem novetats i un pensa amb agraïment en aquells home hi dones que forjaren el nostre Poble i l'embelliren amb el seu esforç i amb pocs mitjans i un gran enginy. Sols té vida el que s'estima. El seu testimoniatge ens urgeix
    Gràcies.

    ResponElimina
  2. És admirable! Quina saviesa que tenien aquesta gent! Quant admirables que eren i que continuen essent. Preservar aquest patrimoni és una actitud molt lloable. Felicitats i agraïment.

    ResponElimina