L'AJUNTAMENT INFORMA QUE EN ELS PROPERS DIES COMENÇARÀ LA TEMPORADA DE CAÇA DEL CABIROL.
TAL COM MARCA EL PLA CINEGÈTIC LOCAL, I PER TAL DE CONTROLAR LA PROLIFERACIÓ DE L'ESPÈCIE, A TARRÉS ES DISPOSA DE DIVERSOS PRECINTES PER LA CAÇA DEL CABIROL.
SI HI HA ALGUN CAÇADOR DEL POBLE INTERESSAT EN FER ÚS D'AQUESTS PRECINTES QUE HO COMUNIQUI A L'AJUNTAMENT, COM A MOLT TARD, EL DILLUNS DIA 19 D'ABRIL.
Que lástima,en los años que vivo en Tarres ,sólo he visto uno .No creó que proliferen tanto
ResponEliminaPobres cabirols! Coincideixo, no n'he vist tants com per pensar que són un problema al poble, i encara menys als conreus. :( :( :(
ResponEliminaBones, dir-vos que el pla cinegètic que tots els municipis tenim obligatòriament -elaborat per empreses especialitzades- i que cal renovar cada 4 anys, estableix els exemplars existents de l'espècie i el departament corresponent de la Generalitat, un cop aprova el Pla Cinegètic, estableix les captures que es poden realitzar anualment. Per veure cabirols es recomana passeigs a primera hora del matí (poc després de fer-se de dia) i també al capvespre. Sempre és recomanable fer-ho en silenci per tal de no espantar-los. Pel que fa als danys als conreus, es una espècie que, per exemple, té predilecció pels brots tendres dels arbres i és capaç - i freqüentment ho ha fet- de destrossar una plantació jove d'arbres com oliveres, ametllers, cirerers, alzines tofoneres, vinya... De vegades tot i protegir els arbres amb reds metàl·liques els acaba matant igual. Es com tot, no ho sembla però al no tenir cap depredador natural té tendència a proliferar en excès i com comento si parleu amb algun agricultor podreu sentir de primera mà els danys a l'agricultura que ocasiona 🤷. Tenint present que està adequadament regulat, segur que es la millor manera de conviure amb ells mantenint alhora l'espècie controlada i intentant preservar els interessos dels nostres pagesos.
ResponElimina