divendres, 29 de setembre del 2023

FIDEUÀ CATALANA DE LA MARTA DE CAL ROIG

Avui tenim el plaer de compartir una recepta de la Marta de Cal Roig, una cuinetes de Tarrés apassionada de la cuina i això ho transmetre als seus plats.
Ens ha desvetllat com fa una de les receptes més típiques de Catalunya. Us imagineu quina pot ser? 
La Fideuà Catalana! 

Abans de descriure la recepta us explicarem uns trucs que la Marta té per a que la fideuà quedi tan bona que les persones que la tasten s'acabin llepant els dits fins al colze.

A la Marta li agrada enrossir els fideus prèviament a una paella amb una mica d'oli. També apunta que és molt important que es cuini amb un bon sofregit, intens i concentrat, un bon brou de peix i que la materia primera sigui fresca i de bona qualitat.

Fotografia Fideuà catalana de la Marta de Cal Roig.

Ara si, aquí teniu la recepta per a quatre comensals:


Ingredients:

6 gambes

1kg Sípia 

100g musclos de roca

100g cloïsses grans

250 g de fideus n2 

1 rajolí de vi blanc

1,5 l de fumet de peix 

100 g de tomàquet fregit 


Elaboració:

Lo primer que cal fer és fregir gambes a una paella gran i els reservem. Aquest oli l’apartem i l’utilitzem per a enrossir els fideus.
Tallem la sípia i els alls a daus petits, a una altra cassola amb oli s'afegeix la tallada petita i un rajolí de vi blanc per a sofregir fins que la sípia estigui cuita.
Ara és moment de posar la sípia a la cassola dels fideus enrossits, ho barregem i anem afegint el fumet fins que els fideus estiguin cuits. Apaguem el foc i afegim les cloïsses i els musclos cuits, i les gambes,  i esperem a que s'aixequin els fideus.
Ja tenim la fideuà feta, la podeu acompanyar amb un bon allioli casolà.
Bon profit!
I vosaltres, com feu la fideuà?

Volem donar les gràcies a la Marta de Cal Roig per compartir aquesta deliciosa recepta amb tots nosaltres. I aprofitem per animar-vos a participar als que encara no ho heu fet i us agradaria compartir les vostres receptes, trucs, el que us vingui de gust. 
Us podeu posar en contacte amb l'Anna Colom o amb mi mateixa, l'Henar Gómez. També teniu l'opció d'enviar un correo a tarresaldia2023@gmail.com.


4 comentaris: